European Roulette

HTML5 Handleiding/spelregels (v1.4)

 

1. Overzicht

Bij European roulette probeer je om het getal waar de bal zal stoppen te voorspellen. De European roulette-versie van roulette heeft slechts één nul en biedt meer kansen om te winnen dan American roulette, die twee nullen heeft.

2. Algemene kenmerken

Soort roulette:                                                     European Roulette

Minimum inzet voor 0,1-10 tafel:                     0,1 Euro

Fichestapels:                                                         0,1, 0,2, 0,5, 1, 5, 10

Opbrengst voor speler:                                      97,30%

Opmerking: De verbinding met het spel wordt verbroken als er gedurende 45 minuten geen activiteit is.

2.1. Verbinding verbroken tijdens het spel

·     Als het inzetbedrag van het saldo is afgetrokken en de verbinding wordt verbroken: zodra de verbinding is hersteld, wordt het winnende getal weergegeven in het Geschiedenis-venster en eventuele winsten worden toegevoegd aan het saldo.

·     Als het inzetbedrag niet van het saldo is afgetrokken en de verbinding met het spel wordt verbroken: nadat de verbinding is hersteld wordt geen winst toegekend, omdat de inzet niet was afgerond.

Opmerking: In het geval van storing komen alle betalingen en spellen te vervallen; alle inzetten die nog niet waren geaccepteerd vervallen, alle inzetten die nog niet waren beslist worden terugbetaald.

2.2. Inzetlimieten

Inzettype

0,1-10 tafel - Maximale inzetten

Straight Up

10

Split

20

Split 0

20

Street

30

Trio

30

Corner

40

Corner 0

40

Six Line

60

Column, Dozen

125

Rood / Zwart, Even / Oneven, Laag / Hoog

250

Zero's Neighbours

170

Neighbours (0-36)

50

Thirds

120

Orphans

90

 

3. Minimale vereisten

·     Android 4.0+

·     iOS 4.0+

·     Windows Phone-compatibel (kan minimale grafische problemen hebben)

4. Soorten inzetten

Inside-inzetten

Je kunt inzetten op een getal, inclusief 0, door het plaatsen van fiches direct op een getal.

 

Je kunt inzetten op twee getallen met dezelfde inzet door het plaatsen van een fiche op de lijn tussen de twee getallen.

 

Je kunt inzetten op combinaties zoals 0+1, 0+2 en 0+3, door het plaatsen van een fiche op de lijn tussen de 0 en de andere getallen.

 

Je kunt inzetten op drie getallen met dezelfde inzet door fiches aan de buitenste lijn boven van de roulettetafel - boven de roulettetafelgetallen 3, 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 33 en 36.

 

Een inzet op het snijpunt tussen 0, 1 en 2, of 0, 2 en 3.

 

Je kunt inzetten op vier getallen tegelijk, door fiches in de hoeken tussen de vier getallen te plaatsen. Bijv.: het centrale punt waar de roulettegetallen 4, 5, 7 en 8 bij elkaar komen.

 

Je kunt inzetten op 0 + 1 + 2 + 3 door het plaatsen van fiches op de buitenste punt waar de getallen 0 en 3 bij elkaar komen.

 

Je kunt een Six Line-inzet plaatsen (dit zijn de zes verschillende getallen in twee aangrenzende rijen van drie getallen per stuk) door fiches op de buitenste lijn boven te leggen, waar de lijn tussen de twee straten deze lijn snijdt.

 

Outside-inzetten

Onderaan elke driecijferige kolommen, is een vak met het label "2:1". Je kunt inzetten op elk van de drie kolommen door fiches op de vakken met "2:1" te plaatsen. Je wint als het winnende roulettegetal voorkomt in de kolom waarop je hebt ingezet. De winsten worden uitgekeerd op basis van een verhouding 2:1; 0 verliest.

 

Je kunt inzetten op een groep van twaalf getallen door het plaatsen van fiches op één van de drie vakjes "1st 12", "2nd 12" of "3rd 12". Als één van je 12 getallen het getal is waar de roulettebal is gestopt, wordt je betaald volgens een verhouding van 2:1; 0 verliest.

 

Een inzet in het vak met een rode ruit. De 0 valt hier niet onder.

 

Een inzet in het vak met een zwarte ruit. De 0 valt hier niet onder.

 

Een inzet in het vak met "EVEN". De 0 valt hier niet onder.

 

Een inzet in het vak met "ODD". De 0 valt hier niet onder.

 

Een inzet in het vak met "Low". De 0 valt hier niet onder.

 

Een inzet in het vak met "High". De 0 valt hier niet onder.

 

Groepsinzet

Tik op de knop Meer Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-more.png en tik vervolgens op Tafel Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-table-active.png om inzetten zoals Neighbours, Thirds, Orphans te openen.

 

Neighbours

Om dit soort inzetten te plaatsen, tik je op de knop Tafel en vervolgens op de knop 'Neighbours' (Neighbours Zero's). Voor een Zero's Neighbours-inzet, dekken 7 fiches 0 plus 16 andere getallen: 0/2/3 + 25/26/28/29 + 4/7 + 12/15 + 18/21 + 19/22 + 32/35, elk met 1 fiche.

 

Om dit soort inzetten te plaatsen, tik je op de knop Tafel en vervolgens op het gewenste geta; in de sectie Neighbours van de speciale inzetten. Wanneer je op een getal in de sectie Neighbours tikt, wordt een fiche op elk van de getallen geplaatst.

 

Thirds - betaalt 17:1uit  voor 5/8, 10/11, 13/16, 23/24, 27/30, 33/36

Om dit soort inzetten te plaatsen, tik op de knop Tafel en vervolgens op de knop 'Thirds'. Voor een 'Thirds'-inzet, dekken 6 fiches getallen van drieëndertig tot zevenentwintig: 08/05 + 10/11 + 13/16 + 23/24 + 27/30 + 33/36, elk met één fiche.

 

Orphans  - betaalt 35:1 uit voor 1 en 17:1 voor 6/9, 14/17, 17/20, 31/34

Om dit soort inzetten te plaatsen, tik je op de knop Tafel en vervolgens op de knop 'Orphans'. Voor een Orphans-inzet dekken 5 fiches getal 1 met één fiche en getallen 6/9 + 14/17 + 17/20 + 31/34, elk met één chip.

5. Indeling

Opmerking: Wanneer je niet de hele roulettetafel op het scherm van het apparaat kunt bekijken, veeg je omhoog (of omlaag) om omhoog of omlaag over het spelscherm te scrollen.

Het European roulette-wiel is voorzien van de getallen 1 tot en met 36 waarvan de kleuren afwisselen - rood en zwart - en een groene "0".

Opmerking: De tafellimieten weergegeven op de roulettetafel (MIN: 0,1 en MAX: 10, in euro's) hebben te maken met de Straight Up-inzet.

Het spelscherm heeft de volgende onderdelen:

·     aan de bovenzijde:

o     de knop Instellingen Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-settings.png - Tik op om het instellingenmenu te openen, daar kun je het volgende doen:

-        tik op de Home-knop Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/home-icon.png om het spel te sluiten en de startpagina te openen in hetzelfde browservenster

-        tik op de knop Spelregels Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/rules-icon.png om snel de spelregels binnen het spel te lezen

-        tik op de knop Kassier Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/cashier-icon.png om naar de kassierpagina te gaan

-        tik op de knop Mute Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/soundOn.png om alle spelgeluiden uit te schakelen; tik opnieuw op de knop om alle spelgeluiden in te schakelen

-        tik op de knop Statistieken Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/statistics-icon.png om de geschiedenis van de laatste getallen waar de roulettebal is gestopt en andere spelstatistieken te bekijken, en open de spelgeschiedenis in een nieuwe browservenster

-        tik op de Delen-knop Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/menu/share-icon.png om een koppeling naar het spel op sociale media te delen

Opmerking: tik op de knop instellingen Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-settings.png om het instellingenmenu te sluiten.

o     de weergaven van het huidige saldo en de huidige inzetten; in het geval van winst, verandert de inzetweergave in de winstweergave en laat je huidige winst zien

o     een geschiedenis van verschillende spelresultaten

·     in het midden van het scherm: de minimale en maximale tafellimieten en de roulettetafel

·     aan de onderzijde, van links naar rechts:

o     de fichestapel - om een andere fichestapel te selecteren, tik je op de op dat moment weergegeven fichestapel

o     tik op de knop Meer Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-more.png om de beschikbare acties te bekijken:

-        Wissen Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-clear-active.png - Alleen actief nadat een inzet op tafel is geplaatst; tik om alle op de tafel geplaatste inzetten te wissen

-        Ongedaan maken Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-undo-active.png - Tik op om het laatste fiche op de tafel te verwijderen

-        Tafel Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-table-active.png - Tik om groepsinzetten te bekijken (en te plaatsen)

-        Verdubbelen Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-double-active.png - Tik op om alle huidige op de tafel geplaatste inzetten te verdubbelen

o     tik op de knop Auto Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-repeat.png (alleen actief nadat een inzet is geplaatst) om de autospin-functie van het spel te starten

o     tik op de knop Repeat Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-rebet.png om de vorige inzet op de tafel te plaatsen (deze actie draait het roulettewiel niet)

o      tik op de SPIN-knop Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/SPIN_btn.png om het roulettewiel te draaien (alleen actief nadat je een inzet hebt geplaatst op de tafel)

Nadat je op de knop Tafel Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-table-active.png hebt getikt, kun je de beschikbare groepsinzetten, zoals Neigbours, Third, Orphans bekijken.

Opmerking: Wanneer je niet de hele groepsinzettentabel op het scherm van het apparaat kunt bekijken, veeg je omhoog (of omlaag) om omhoog of omlaag over het spelscherm te scrollen.

6. Spelregels en instellingen

6.1. Spelinstellingen

De gekozen standaard fichewaarde is 0,1.

Het plaatsen van tegenstrijdige inzetten is niet mogelijk. Tegenstrijdige inzetten zijn:

·     inzetten op zowel Rood als Zwart voor één spin

·     inzetten op zowel Even als Oneven voor één spin

·     inzetten op zowel Hoog als Laag voor één spin

·     inzetten op alle drie kolomgebieden voor één spin (inzetten op twee van de drie kolomgebieden is toegestaan)

·     inzetten op alle drie dozijngebieden voor één spin (inzetten op twee van de drie dozijngebieden is toegestaan)

6.2. Spelverloop

Stap 1

Selecteer de fichestapel die je wilt gebruiken. Zodra je een fichewaarde hebt geselecteerd, blijft deze geselecteerd tot je het verandert door op de op dat moment geselecteerde stapel te tikken. Dit betekent dat je kunt spelen met dezelfde inzetwaarde zonder terug te keren naar de fichestapels.

Opmerking: Je kunt niet meer plaatsen dan het toegestane aantal fiches op één van de getallen of secties.

Stap 2

Nadat je een fichewaarde hebt gekozen, tik je op de roulette tafel op het gebied of de gebieden waar je wilt inzetten - elke tik plaatst één fiche op het gemarkeerde gebied.

Opmerking: Je kunt ook inzetten door een fiche van de geselecteerde stapel te slepen naar het gebied waarop je de inzet wilt plaatsen.

Om een inzet te verwijderen, tik je op de knop Meer Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-more.png om de beschikbare acties te bekijken en vervolgens op Ongedaan maken Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-undo-active.png naar het laatste fiche van de tafel te verwijderen.

Om alle inzetten te verwijderen, tik je op de knop Meer Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-more.png om de beschikbare acties te bekijken en vervolgens op Wissen Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-clear-active.png .

Opmerking: Inzetten kunnen niet worden verwijderd na het roulettewiel is gaan draaien.

Stap 3

Tik op de SPIN-knop Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/SPIN_btn.png om het roulettewiel te laten draaien nadat de inzetten zijn geplaatst - deze actie laat het draaiende roulettewiel op het scherm zien. Zodra de bal in beweging is, kun je niet meer inzetten totdat deze stopt.

Stap 4

Wanneer het roulettewiel tot stilstand is gekomen, worden het getal waarop de bal is gestopt en je winst (indien aanwezig) boven het roulettewiel (voor een beperkte tijdsduur) weergegeven.

Vervolgens kun je de laatste getallen waarop de bal gestopt is in het Last Result-scherm of in de sectie statistieken bekijken.

Je kunt elk bedrag dat je hebt gewonnen zien op de info-balk, in het Win-venster. Het bedrag dat je wint wordt toegevoegd aan je saldo.

Nadat de bal gestopt, kun je:

·     Tik op de knop Repeat Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-rebet.png om de vorige inzet te plaatsen en vervolgens op de SPIN-knop Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/SPIN_btn.png om een nieuwe spin te starten.

·     Start een nieuw spel vanaf Stap 1.

Opmerking: Als je probeert een fiche te plaatsen op een getal of sectie nadat het maximale inzetbedrag is bereikt, of als je niet genoeg geld hebt, wordt je hierover geïnformeerd en kunnen geen extra fiches worden geplaatst.

7. Automatisch spelen

Aan de onderkant van het scherm tik je u op de knop Auto Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/bg-repeat.png (alleen actief nadat een inzet is geplaatst) om de autospin-functie te starten.

Tik op de knop STOP AUTO Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/stop-auto.png om de functie voor automatisch spelen op elk moment stoppen.

Opmerking: Je kunt autospin stoppen door op de knop STOP AUTO te tikken Description: http://static-real-alderney.isoftbet.com/html/html5/roulette_html5/roulette_html5_r1/roulette_html5/assets/images/stop-auto.png voordat de AUTOPLAY ACTIVE-balk klaar is.

8. Uitbetalingen

Standaard inzettype

Uitbetaling

Straight Up

35:1

Split

17:1

Split 0

17:1

Street

11:1

Trio

11:1

Corner

8:1

Corner 0

8:1

Six Line

5:1

Column, Dozen

2:1

Rood / Zwart, Even / Oneven, Hoog / Laag

1:1