Blackjack

Pravila igre (1.0 - 09/07/2019)

1. Pregled igre

U ovoj igri igrate Blackjack protiv djelitelja. Djelitelj ima osam špilova karata, izmiješanih zajedno. Cilj igre Blackjack je u ruci imati zajedničku vrijednost karata što bližu 21, bez prekoračenja 21.

Napomena: Vrijednosti žetona navedene su u vašoj valuti. Primjerice, ako je vaša valuta EURO, vrijednost žetona 1 je 1 EURO.

Vrsta Blackjacka

Blackjack

Ruku

1

Špilova

8

Miješanje

nakon svake runde

Podjela

dozvoljena je jedna podjela (maksimalno dvije podijeljene ruke)

Osiguranje

Da

Dobitak jednak ulogu

Da

Odustani

Ne

Djeliteljeva provjera za Blackjack

Ako djeliteljeva vidljiva karta ima vrijednost 10 ili je ta karta as, djelitelj neće provjeriti je li osvojio Blackjack

Povrat igraču (RTP)

99,40 % maks.

Igra će se isključiti ako na njoj nema nikakve aktivnosti određeni broj uzastopnih minuta (broj minuta ovisi o regiji, odnosno nadležnosti). Značajka oporavka igre spremit će vaše napredovanje, tako da ćete moći nastaviti od mjesta na kojem ste stali kada se igra sljedeći puta učita.

U slučaju tehničkih poteškoća koje dovedu do izgubljene veze s igraćim poslužiteljem, igra koju ste igrali automatski se sprema i učitat će se kada se sljedeći puta uspostavi veza s igraćim poslužiteljem. Nakon pada veze, nećete se moći ponovno povezati s igraćim poslužiteljem sljedećih 30 sekundi.

Napomena: U slučaju kvara poništavaju se sve isplate i igre. Ulozi koji još nisu prihvaćeni poništavaju se, a oni koji nisu isplaćeni vraćaju se.

2. Kako igrati

Napomena: Na informacijskoj traci pri dnu glavnog zaslona igre možete pregledati trenutačno STANJE, svoj ULOG i trenutačni DOBITAK u vašoj valuti (DOBITAK je prikazan odmah ispod tablice na uspravnom prikazu mobitela). Trenutačna ograničenja oklade prikazana su u gornjem lijevom dijelu tablice (MIN, MAKS).

Karte koje dobijete prikazane su u donjem dijelu stola, a djeliteljeve karte na gornjem dijelu stola.

U igri Blackjack možete igrati svojim kartama protiv djeliteljevih. Djelitelj mora vući na 16, a ostati na 17 ili više. Ako ste prekoračili 21 u svim svojim rukama, djelitelj nije dužan uzeti još jednu kartu.

Napomene:

Za igranje pratite sljedeće korake:

Korak 1: Za početak igre prvo morate staviti ulog (obvezni početni). Za stavljanje obveznog početnog uloga, kliknite/dodirnite željenu vrijednost, a zatim kliknite/dodirnite polja za obvezni/početni ulog kako biste uložili žeton. Svaki klik/dodir dodaje po jedan žeton. Uložiti možete koliko god žetona želite, ali ukupna vrijednost uloga za svaku ruku ne smije prekoračiti maksimalno ograničenje stola i morate imati dovoljno sredstava za pokrivanje uloga.

Napomena: Nakon što kliknete/dodirnete gumb DIJELI, nećete moći mijenjati vrijednost žetona prije kraja runde.

Korak 2: Nakon stavljanja uloga, imate sljedeće opcije:

Korak 3: Nakon početka runde i primanja prve dvije karte, sljedeće opcije će biti raspoložive ovisno o situaciji:

Korak 4: Svi dobici se dodaju vašem saldu, a vi možete:

Napomena: U slučaju vraćanja u sesiju nakon prekida, gumbi PONOVI i PONOVI I DIJELI neće biti ponuđeni. Ako vaš saldo ne pokriva određenu radnju/ulog, dijaloški prozor će vas obavijestiti o tome.

Dobili ste početni ulog kada je vrijednost karata u vašoj ruci bliža broju 21 u odnosu na djeliteljevu, bez prekoračenja 21.

3. Vrijednosti karata

Sve karte imaju četiri vrste: pik, karo, srce i tref. Vrijednost karata ne ovisi o vrsti.

Karta

Vrijednost karte

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

7

7

8

8

9

9

10

10

Dečko

10

Dama

10

Kralj

10

As

1 ili 11

4. Ostali gumbi u igri

Raspoloživi su sljedeći gumbi:

Gumb prozora s opcijama

Kliknite/dodirnite taj gumb za otvaranje prozora s opcijama.

Napomena: Kliknite/dodirnite X da biste zatvorili prozor s opcijama.

Gumb zaslona s postavkama

U prozoru s opcijama, kliknite/dodirnite ovaj gumb za pregled zaslona s opcijama gdje pomicanjem gumba uklj./isklj. možete mijenjati slijedeće opcije na uklj. ili isklj. :

  • ZVUK - zvuci igre.

  • TURBO - preskoči animacije u igri.

  • OSTAVI KARTE IZ PREKORAČENIH RUKU - ako je ova opcija uključena, karte/ruke koje su prekoračile 21 ostat će na stolu do kraja runde. Ako je ova opcija isključena, prekoračena ruka će se ukloniti sa stola odmah nakon prekoračenja.

  • UVIJEK PONUDI OSIGURANJE - ako je ova opcija isključena, osiguranje se neće nuditi.

  • UVIJEK PONUDI DOBITAK JEDNAK ULOGU - ako je ova opcija isključena, dobitak jednak ulogu se neće nuditi.

  • PRIKAŽI ANIMACIJU PRIKUPLJANJA KARATA - ako je ova opcija uključena, na početku svake runde karte iz prethodne runde će se prikupiti preko animacije. Ako je opcija isključena, karte iz prethodne runde automatski će biti spremne na početku sljedeće.

  • AUTOMATSKO ZAUSTAVLJANJE - ako je ova opcija uključena, automatski ćete se zaustaviti na tvrdih 17, 18, 19 i 20, i na mekih 19 i 20. Ipak ćete moći podijeliti iste karte u različite ruke.

  • UPOZORENJA U IGRI - ako je ova opcija uključena, upozorenje se prikazuje kada namjeravate napraviti lošu odluku (primjerice: ako želite ostati na manje od 12).

Gumb Pravila

U prozoru s opcijama, kliknite/dodirnite ovaj gumb za pregled zaslona isplatne tablice - na ovom zaslonu, kliknite/dodirnite PRAVILA za detaljni pregled pravila igre u novom prozoru preglednika

Gumb Povijest

(samo u igri za novac) U prozoru sa opcijama, kliknite/dodirnite ovaj gumb za pregled zaslona povijesti gdje možete kliknuti/dodirnuti POVIJEST za pregled povijesti igranja u novom prozoru preglednika.

Gumb Početna

U prozoru s postavkama, kliknite/dodirnite ovaj gumb kako biste zatvorili igru i otvorili početno web-mjesto u istom prozoru preglednika.

Ploča s postavkama za mobitele

(Samo za stolna računala) Kliknite ovaj gumb za prelazak na prikaz preko cijelog zaslona, kliknite Ploča s postavkama za mobitele ili pritisnite tipku ESC na tipkovnici.